Tai antradienį per televizijos maratoną pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, praneša „Ukrinform“.

„Ukrainos jūra užminuota, joje yra daugiau kaip 400 jūrinių minų. Patys okupantai pranešė apie minų keliamą pavojų ir nurodė jų skaičių, kurį gali žinoti tik tie, kurie užminavo jūrą“, – sakė pareigūnė.

Pasak N. Humeniuk, šiais metais buvo sunaikinta daugiau nei 20 minų. Kartais minos sprogsta nekontroliuojamos ir tokiu atveju padaro žalos vietovei spinduliu iki 200 metrų. O nuo minos sprogimo vandenyje kilometro spinduliu gali nukentėti visa, kas gyva.

Jungtinio spaudos centro vadovė pažymėjo, kad daugelio pajūrio miestų valdžia įrengia alternatyvias poilsio vietas prie jūros.

Jei jos atitiks saugumo reikalavimus, bus atidarytos. Tačiau oro pavojus išlieka didelis, nes priešas labai dažnai atakuoja pakrantės oro zoną. Todėl reikia, kad žmonės, kurie ilsėsis tokiose įrengtose vietose, turėtų galimybę patekti slėptuves, pabrėžė N. Humeniuk.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, remdamasi N. Humeniuk, laikinai okupuotoje Chersono srities teritorijoje valčių ir katerių savininkai gadina savo laivus, kad okupantai rusai negalėtų jais naudotis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją