2023 m. gegužės 19–22 dienomis Rusijos saugumo pajėgos greičiausiai susirėmė su partizanais mažiausiai trijose Rusijos Belgorodo srities vietose, netoli Ukrainos sienos. Partizanų tapatybė tebėra nepatvirtinta, tačiau Rusijos prieš režimą nusiteikusios grupės jau prisiėmė atsakomybę, teigia žvalgybos šaltiniai.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos duomenimis, rimčiausias incidentas įvyko netoli Graivorono miesto. Vyko ne tik susišaudymas iš smulkių šaunamųjų ginklų, bet padaugėjo ir dronų ar netiesioginės ugnies atakų. Rusija evakavo kelis kaimus ir dislokavo rajone papildomas saugumo pajėgas.

„Savo pasienio regionuose Rusija susiduria su vis rimtesne grėsme saugumui keliose srityse: prarandami koviniai lėktuvai, sprogdinamos geležinkelio linijos, o dabar – tiesioginiai partizaniniai veiksmai. Rusija beveik neabejotinai pasinaudos šiais incidentais, kad paremtų oficialų naratyvą, kad ji yra karo auka“, – teigia britų žvalgyba.

Kaip pranešė „Ukrinform“, ankstesnėje Didžiosios Britanijos žvalgybos suvestinėje apie karą sakoma, kad Rusija steigia naują „elitinę“ aviacijos puolimo grupę kodiniu pavadinimu „Storm“, ji veiks virš Ukrainos. Tikėtina, kad padalinį sudarys bent viena naikintuvų ir bombonešių „Su-24 FENCER“ ir „Su-34 FULLBACK“ eskadrilė, taip pat atakos sraigtasparnių eskadrilė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją