Anksčiau Armėnija paskelbė, kad Rusija ir Sakartvelas pradėjo gabenti krovinius jūra maršrutu Novorosijskas-Batumis-Novorosijskas.

Sakartvelo jūrų transporto agentūros atstovai patvirtino, kad balandžio mėnesį nurodytu maršrutu tikrai buvo atlikti du reisai. Tačiau jie teigė, kad krovinių gabenimas yra nereguliarus ir komercinis.

„Su Palau vėliava plaukiojantis laivas „Haci Musa Ucak“ (IMO 9128544) balandžio mėnesį iš tikrųjų atliko du komercinius reisus tarp Novorosijsko ir Batumio. Norime pabrėžti, kad tai nereguliarūs reisai, jie yra visiškai komercinio pobūdžio", - sakė agentūros atstovai. Jie pridūrė, kad „tokie reisai vykdomi sistemingai“.

Pasak Sakartvelo žinybos, bendrovė, kuriai priklauso minėtas laivas, nėra įtraukta į sankcijų sąrašą, ji planuoja ir ateityje atlikti komercinius reisus.

„O dėl krovinio, tai jis yra tranzitinis ir skirtas Armėnijos Respublikai. Sakartvelo jūrų transporto agentūra, bendradarbiaudama su Finansų ministerijos Pajamų tarnyba, nuolat tikrina tiek laivus, tiek laivų savininkus dėl tarptautinių sankcijų. Jeigu laivas ar laivo savininkas yra įtraukti į sankcijų sąrašą, jam neleidžiama įplaukti į Sakartvelo uostus ir atlikti atitinkamas procedūras“, – sakoma pranešime.

Pastarosiomis dienomis Sakartvelas leido trims aviacijos bendrovėms, įskaitant tas, kurios aptarnavo skrydžius į aneksuotą Krymą, organizuoti tiesioginius reisus į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją