Tai sakoma Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, praneša UNIAN.

Kai kurie Rusijos karą prieš Ukrainą palaikantys tinklaraštininkai tvirtino, kad Rusijos savanorių korpusą (RSK) ir Rusijos laisvės legioną (RLL) daugiausia sudaro rusai, vadino juos išdavikais, kaltino dirbant Ukrainos žvalgybai.

Keli karo korespondentai teigė, kad ši ataka buvo kryptinga informacinė operacija, kuria buvo siekiama atitraukti dėmesį nuo tariamo Bachmuto užėmimo ir sukelti paniką Rusijos informacinėje erdvėje.

Buvęs separatistų vadas Igoris Strelkovas-Girkinas pareiškė numatęs tokius reidus ir laikąs juos platesnės Ukrainos kontrpuolimo strategijos dalimi.

Samdinių grupuotės „Vagner“ vadeiva Jevgenijus Prigožinas, komentuodamas incidentą, apkaltino Rusijos vyriausybę ir Gynybos ministeriją nesugebėjimu sustiprinti šalies sienų.

ISW pažymi, kad pirmoji Rusijos gynybinių įtvirtinimų liniją driekiasi už 2 kilometrų nuo Belgorodo srities Gora Podolo gyvenvietės. Spėjama, kad RSK pavyko pro ją prasiveržti. Tai rodo, kad šie įtvirtinimai yra silpni ir kad ten trūksta personalo.

UNIAN primena, jog pirmadienį RSK dalinys pareiškė, kad jo kovotojai vėl įžengė į Rusijos teritoriją. Socialiniuose tinkluose pasirodė žmonių evakavimo vaizdo įrašų. Vėliau Belgorodo srityje buvo įvestas antiteroristinės operacijos režimas.

Vėlai vakare pasirodė pranešimų, kad smogta kad Federalinio saugumo tarnybos pastatui Belgorode.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją