„Šiandien Rusijos savanorių korpusas ir Rusijos laisvės legionas, kurį sudaro Rusijos piliečiai, pradėjo operaciją, kurios tikslas – išlaisvinti Belgorodo srities teritorijas nuo vadinamojo Putino režimo ir nustumti priešą atgal, kad būtų sukurta tam tikra saugumo juosta Ukrainos civiliams gyventojams apsaugoti“, – sakė A. Jusovas.

Jis pažymėjo, kad Vyriausioji žvalgybos valdyba dabar nekomentuos šios operacijos planų. Tačiau A. Jusovas patikslino, kad (šios operacijos – red.) užduotis ir rezultatas turėtų būti saugumo padidinimas ir Ukrainos civilių gyventojų apsauga nuo teroristinių atakų ir teroristinių grupuočių vykdomų apšaudymų.

Pasak A. Jusovo, informacija apie aukas tikslinama.

„Rusijos savanorių korpuso ir Rusijos laisvės legiono atstovai pabrėžia, kad jų priemonės nekelia grėsmės civiliams gyventojams, taikiems piliečiams, o jų tikslas – nustumti teroristines grupuotes tolyn nuo sienos ir išlaisvinti teritoriją nuo Putino režimo“, – sakė jis.

Anksčiau kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad pirmadienį Rusijos Belgorodo sritį sudrebino sprogimai. Vėliau Ukrainos ir Rusijos žiniasklaida pranešė, kad į šį regioną atvyko rusų savanoriai.

Naujienų portalas „Meduza“ pažymi, kad gegužės 22-osios rytą Rusijos laisvės legiono „Telegram“ kanale pasirodė kreipimasis į rusus „Legionas grįžta namo“. „Pasienio regionų gyventojai! Likite namuose, nesipriešinkite ir nebijokite: mes nesame jūsų priešai“, – sakoma legiono kreipimesi.

Taip pat buvo paskelbtos baltos-mėlynos-baltos spalvos vėliavų „virš išlaisvintų miestų“ nuotraukos.

Apie 14 val. legionas paskelbė, kad kartu su Rusijos savanorių korpusu „visiškai išlaisvino“ Kozinkos kaimą Belgorodo srityje, o „priešakiniai daliniai įžengė“ į Graivorono miestą.

Rusijos savanorių korpuso „Telegram“ kanale taip pat pasirodė keli vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad padalinio kovotojai yra Rusijos teritorijoje.

Pasak Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo, kurį citavo Rusijos žiniasklaida, apie „bandymą prasiveržti“ buvo informuotas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Įvykius Belgorodo srityje jis pavadino „ukrainiečių sabotažu“, kurio tikslas – „nukreipti dėmesį nuo Bachmuto“. D. Peskovas teigė, kad Rusijos pajėgos mėgina sunaikinti „sabotuotojus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją