„Tai didelė nelaimė. Tai siaubinga, tai skausminga“, – sekmadienį vakare sakė Pietų Amerikos valstybės prezidentas Irfaanas Ali.

Per gaisrą centrinėje Gajanos dalyje esančioje Mahdijos vidurinėje mokykloje žuvusiųjų skaičius išaugo iki 19, dar keli žmonės buvo sužeisti, sakoma vyriausybės pranešime.

„Šiame gaisre netekome daug gražių sielų, – rašoma pranešime. – Prašome ir toliau melstis už šiuos vaikus, jų šeimas ir bendruomenes“.

I. Ali sakė, kad nurodė imtis priemonių dviejose pagrindinėse sostinės Džordžtauno ligoninėse, „kad kiekvienam vaikui, kuriam reikia dėmesio, būtų sudarytos geriausios įmanomos galimybės jį gauti“.

Į Mahdiją, esančią maždaug už 200 km į pietus nuo Džordžtauno, buvo nusiųsti privatūs ir kariniai lėktuvai, nes regionas nukentėjęs nuo smarkių liūčių.

Gaisro priežastys kol kas nežinomos.

Gajana – nedidelė 800 tūkst. gyventojų turinti anglakalbė šalis, buvusi Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos kolonija, kurioje neseniai atrastos didžiausios pasaulyje naftos atsargos vienam gyventojui.

Tai viena iš skurdžiausių Pietų Amerikos valstybių, todėl tikimasi, kad šis atradimas padės paskatinti spartų vystymąsi. Taip pat šalis gali pasigirti antru pagal teritorijos miškingumo procentą planetoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją