Socialiniuose tinkluose dalinamasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota eilė automobilių.


Belgorodo gyventojai ėmė masiškai bėgti iš miesto po vietos valdžios pareiškimų apie neva į pasienio gyvenvietės įžengusias „sabotažo“ grupes.

Kaip teigia UNIAN, prie išvažiavimo iš Belgorodo rikiuojasi automobiliai, važiuojantys gilyn į Rusijos teritoriją, nors valdžia ir bando nuslėpti paniką.

Rusijos propagandinis „Telegram“ kanalas „Readovka“ skelbia, jog Graivorone ir gretimose gyvenvietėse bus paskelbta evakuacija, į gyvenvietes esą išsiųsti autobusai, kurie gyventojus veš į „saugias zonas“.

Belgerodo Gubernatorius Viačeslavas Gladkovas, pirmadienio vakare patvirtino, dauguma Graivorono miesto rajono gyventojų paliko savo namus privačiu transportu. Kitiems padeda valdžia. Anksčiau apie gyventojų evakuaciją buvo pranešta tik neoficialiai.

Rusija pirmadienį paskelbė, kad į jos teritoriją esą įžengė Ukrainos „sabotažo grupė“. Kaip teigiama, grupė esą įžengė į Belgorodo sritį. Jos gubernatorius Viačeslavas Gladkovas tvirtino, neva tai – „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sabotažo ir žvalgybos grupė“.

Pasak gubernatoriaus, Rusijos kariai ir Federalinė saugumo tarnyba (FSB) ėmėsi „reikiamų priemonių priešui eliminuoti“. V. Gladkovas pareiškė vėliau paviešinsiantis daugiau detalių.

Kiek anksčiau atsakomybę dėl neramumų Belgorodo srityje prisiėmė Rusijos partizanai.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovo Andrijaus Jusovo teigimu, legionas „Rusijos laisvė“ ir Rusijos savanorių korpusas vykdo operaciją Belgorodo srities teritorijoje. Vienas iš operacijos tikslų, pasak jo, sukurti vadinamąją „saugumo juostą“ ukrainiečiams apsaugoti.

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas sako, kad Ukraina stebi įvykius Rusijos Belgorodo srityje, bet su jais neturi nieko bendra.

M. Podoliakas tviteryje parašė, kad vienintelė varomoji politinė jėga totalitarinėje šalyje „visuomet yra ginkluotas partizaninis judėjimas“. „Ukraina su susidomėjimu stebi įvykius Rusijos Belgorodo srityje ir nagrinėja situaciją, bet su ja neturi nieko bendra. Kaip žinote, tankai parduodami bet kurioje Rusijos karinėje parduotuvėje, o pogrindinių partizaninių grupių gretas sudaro Rusijos piliečiai“, – tvirtino pareigūnas.riešui eliminuoti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)