Kaip teigiama, grupė esą įžengė į Belgorodo sritį. Jos gubernatorius Viačeslavas Gladkovas tvirtino, neva tai – „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sabotažo ir žvalgybos grupė“. Pasak gubernatoriaus, Rusijos kariai ir Federalinė saugumo tarnyba (FSB) ėmėsi „reikiamų priemonių priešui eliminuoti“.

V. Gladkovas kiek vėliau pareiškė, kad per tariamą diversantų įsiveržimą buvo sužeisti mažiausiai šeši žmonės.

Kremlius teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie šį incidentą. Atstovas Dmitrijus Peskovas aiškino, kad juo tariamai siekta nukreipti dėmesį nuo Bachmuto ir tenykščių Ukrainos praradimų.

Ukraina savo ruožtu atsiribojo nuo naujausių įvykių Belgorode. Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas nurodė, kad Kyjivas juos stebi, bet su jais neturi nieko bendra.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį Belgorodo srityje jau būta ne vieno apšaudymo. Pareigūnai taip pat yra skelbę apie incidentus, kuriuose dalyvavo neva iš Ukrainos įžengusios „sabotažo grupės“. Balandį Belgorodo mieste įvyko sprogimas, kurį sukėlė pačių rusų lėktuvas, ant miesto netyčia numetęs aviacinį sviedinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją