Remiantis palestiniečių sveikatos ministerijos pranešimu, incidentas įvyko Balatos palestiniečių pabėgėlių stovykloje Nabluso mieste.

Ministerija identifikavo žuvusiuosius kaip 32-ejų Muhammadą Abu Zaytouną, 30-metį Fathį Abu Rizką ir 24-erių Abdullah'ą Abu Hamdaną. Palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso partijos „Fatah“ ginkluotasis sparnas „Al Aksos kankinių brigada“ pranešime pareiškė, kad žuvusieji buvo grupuotės kovotojai.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu tvirtino vykdžiusi „antiteroristinę“ operaciją, per kurią esą kilo susišaudymas. Kariuomenės teigimu, operacijos metu „ginkluoti įtariamieji“ paleido ugnį į karius, kurie davė analogišką atsaką. Anot pranešimo, buvo sulaikyti trys ieškomi asmenys, įtariami „dalyvavimu teroristinėje veikloje“, taip pat konfiskuota ginklų ir amunicijos.

Palestiniečių prezidentūros atstovas Nabilas Abu Rudeineh pavadino naujausią incidentą „žudynėmis“ ir kartu pareiškė, kad pasikartojantys Izraelio reidai ir naujakurių atakos yra „karo nusikaltimas“.

Naujienų agentūra AFP kalbino liudininkus, kurie teigė, kad Izraelio pajėgos pernakt stovykloje esančiuose namuose vykdė reidus, siekdamos surasti kariuomenės ieškomus asmenis. Pasak liudininkų, stovyklą sudrebino šūviai ir garsūs sprogimai, buvo nugriautas vienas namas. Izraelio kariuomenė nurodė viename namų aptikusi „sprogmenų gamybos vietą“ ir ją detonavusi.

Saugumo padėtis Izraelyje ir palestiniečių teritorijose jau seniai yra įtempta. Vakarų Krante dažnai fiksuojami susirėmimai tarp Izraelio kariuomenės ir palestiniečių. Po serijos išpuolių prieš izraeliečius Izraelio kariai ten reguliariai vykdo reidus. AFP skaičiavimu, nuo metų pradžios per Izraelio ir palestiniečių konfliktą jau žuvo mažiausiai 153 palestiniečiai, 20 izraeliečių, ukrainietis ir italas.
Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967-ųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją