Tai interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas, atsakydamas į klausimą, kodėl per atakas prieš Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos beveik nebepakyla Rusijos orlaiviai ir dronai.

„Jie neskraido, nes po nesėkmingo Rusijos kariuomenės įsiveržimo iš Baltarusijos teritorijos, vėlesnių nesėkmių Ukrainos rytuose ir pietuose Baltarusijos vadovybė apribojo savo bendradarbiavimą su Rusija tiekiant ginklus ir šaudmenis, taip pat suteikiant poligonus mobilizuotiesiems rengti. Bet nereikia pamiršti, kad 1999 metų gruodį Rusija ir Baltarusija pasirašė „sąjunginės valstybės“ įkūrimo sutartį, kurios tikslas – suvienyti abi šalis. Siekiant patikrinti bendros Rusijos ir Baltarusijos aviacijos grupuotės galimybes, buvo vykdomas bendras patruliavimas jos oro erdvėje. Juo taip pat buvo siekiama parodyti NATO šalims pasirengimą imtis atsakomųjų veiksmų“, - teigė Ukrainos kariškis.

Jis priminė, kad iki šių metų balandžio 6 dienos Baltarusijos teritorijoje buvo trys lėktuvai MiG-31K, galintys nešti aerobalistines raketas „Kinžal“. Šiuo metu Baltarusijos teritorijoje yra 13 Rusijos lėktuvų ir 12 sraigtasparnių.

„Šiuo metu Baltarusijos teritorijoje vis dar yra 13 Rusijos lėktuvų: aštuoni Su-34, trys Su-30SM , du Su-24MR. Ten taip pat užfiksavome 12 sraigtasparnių Mi-8, Mi-24, Mi-28N“, - pranešė generolas.

Vasario 26 d. buvo pranešta, kad Baltarusijos Mačiuliščių kariniame aerodrome buvo apgadintas Rusijos radiolokacinės žvalgybos lėktuvas A-50.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją