Apie tai praneša Baltarusijos valstybinė agentūra „BelTA“.

„Ką tik pasirašiau visus susijusius dokumentus dėl to, kad man buvo suteikta malonė. Tai, žinoma, yra tiesiog puiki žinia“, – R. Pratasevičių cituoja „BelTA“.

Paskelbtame vaizdo įraše R. Pratasevičius sako, kad yra „labai dėkingas šaliai ir asmeniškai prezidentui už tokį sprendimą“.

Minsko srities teismas gegužės pradžioje R. Pratasevičių nuteisė aštuonerius metus kalėti kolonijoje.

Dar du svarbūs „Telegram“ kanalo „Nexta“ veikėjai Sciapanas Pucila ir Janas Rudzikas buvo nuteisti už akių atitinkamai 20 ir 19 metų laisvės atėmimo bausmėmis. Jie buvo kaltinami viešais raginimais sukilti, teroristinių išpuolių organizavimu, prezidento įžeidimu ir melagingos informacijos apie Baltarusiją skleidimu.

R. Pratasevičius suimtas 2021 metais po to, kai „Ryanair“ lėktuvas, kuriuo jis skrido į Lietuvą, buvo priverstas nusileisti Baltarusijoje.

Po sulaikymo operacijos, sukėlusios tarptautinį šoką, R. Pratasevičius, kaip manoma, buvo valdžios institucijų priverstas per valstybinę televiziją paskelbti atsiprašymo pareiškimus.

Vasario mėnesį prasidėjus teismo procesui, valstybinės naujienų agentūros „BelTA“ paskelbtame vaizdo įraše jis sakė, kad yra „visapusiškai kaltas“.

Nuo 2021 metų birželio mėnesio jam taikomas namų areštas.

„Nexta“, populiarus kanalas „YouTube“ ir „Telegram“, atliko aktyvų vaidmenį 2020 metų protestuose, kurie kilo po to, kai A. Lukašenka buvo apkaltintas rinkimų klastojimu. Platforma uždrausta ir paskelbta „teroristine organizacija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)