Tai pirmadienį „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“. Savo informaciją patarėjas iliustravo atitinkamomis nuotraukomis iš uosto.

„Pavogta dar du tūkstančiai tonų. Vakar iš Mariupolio uosto išplaukė dar vienas „upė-jūra“ klasės laivas „Meždurečensk“. Šįsyk – į Rostovą prie Dono. Savąją „grūdų sutarties“ dalį Rusija tikisi užpildyti mūsų grūdais“, – parašė P. Andriuščenka.

Gegužės 20 d. jis pranešė, kad į Mariupolio uostą vėl atplaukė „upė-jūra“ klasės laivas su betoniniais įtvirtinimais blindažams, kuriuos Rusijos propaganda vadina „statybinėmis medžiagomis“. Laivas yra įregistruotas Sevastopolyje. Tada dar nebuvo žinoma, ką jis gabens, plaukdamas priešinga kryptimi.

Kaip jau buvo pranešta, pavogtus ukrainietiškus grūdus okupantai iš Mariupolio uosto grūdų terminalų kariniais sunkvežimiais gabeno į Rusiją. Į miestą buvo vežama ginkluotė, o iš jo – grūdai.

Taip pat pranešama, kad prie okupuoto Mariupolio rusai atnaujino darbus karjeruose ir vagia ukrainietišką granitą, kuris gabenamas į Rusiją ir okupuotą Krymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją