„Čionykštė padėtis vis dar labai įtempta“, – tvirtino V. Gladkovas. Gubernatorius pridūrė, kad pareigūnai esą padeda gyventojams evakuotis ir vaikšto nuo durų iki durų, informuodami žmones. „Tikiuosi, kad mūsų kariuomenė artimiausiu metu įvykdys savo užduotį“, – nurodė V. Gladkovas.

Pasak jo, per šį incidentą esą buvo sužeisti mažiausiai aštuoni žmonės.

Kiek anksčiau V. Gladkovas paskelbė, kad į Belgorodo sritį neva įžengė „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sabotažo ir žvalgybos grupė“. Jis teigė, kad Rusijos kariai ir Federalinė saugumo tarnyba (FSB) esą ėmėsi „reikiamų priemonių priešui eliminuoti“.

Kremlius pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie šį incidentą. Atstovas Dmitrijus Peskovas aiškino, kad juo tariamai siekta nukreipti dėmesį nuo Bachmuto ir tenykščių Ukrainos praradimų.

Ukraina savo ruožtu atsiribojo nuo naujausių įvykių Belgorode. Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas nurodė, kad Kyjivas juos stebi, bet su jais neturi nieko bendra. Pareigūnas tviteryje parašė, kad vienintelė varomoji politinė jėga totalitarinėje šalyje „visuomet yra ginkluotas partizaninis judėjimas“. „Ukraina su susidomėjimu stebi įvykius Rusijos Belgorodo srityje ir nagrinėja situaciją, bet su ja neturi nieko bendra. Kaip žinote, tankai parduodami bet kurioje Rusijos karinėje parduotuvėje, o pogrindinių partizaninių grupių gretas sudaro Rusijos piliečiai“, – tvirtino M. Podoliakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)