Išpuolis įvykdytas šeštadienio naktį Montanjitos miestelyje Ramiojo vandenyno pakrantėje, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė prokuratūra. Ji nepateikė informacijos apie nušautų žmonių amžių ar tapatybę.

Ekvadore, įsikūrusiame tarp Kolumbijos ir Peru, kurios yra didžiausios kokaino gamintojos pasaulyje, pastaruoju metu pastebimas didžiausias nusikalstamumo augimas per visą šalies istoriją.

Dėl nusikaltimų, susijusių su prekyba narkotikais, 2021-2022 metais nužudymų skaičius išaugo beveik dvigubai.

Tai buvo antros masinės šaudynės per kelias dienas Ekvadoro Ramiojo vandenyno pakrantėje.

Ketvirtadienį ginkluoti asmenys įsiveržė į laidojimo namus netoliese esančiame Manto mieste ir pradėjo šaudyti – žuvo keturi žmonės, aštuoni buvo sužeisti.

Konservatyvusis prezidentas Guillermo‘as Lasso‘as bando kovoti su nusikalstamumo banga, paskelbdamas nepaprastąją padėtį labiausiai nukentėjusiose provincijose, pavyzdžiui, Santa Elenos, kuriai priklauso ir Montanjita. Tokia priemonė leidžia į gatves išsiųsti karius ir paskelbti komendanto valandą.

Vyriausybė dėl smurto kaltina karus tarp narkotikų gaujų, kariaujančių dėl valdžios ir maršrutų, kuriais iš Ramiojo vandenyno pakrantės į Europą ir Jungtines Valstijas gabenamas kokainas ir kiti narkotikai, kontrolės. Per tokius gaujų karus nemažai žuvo ir kalinių, nes konkuruojančios gaujos kariauja tarpusavyje ir už grotų. Nuo 2021 metų per riaušes žuvo daugiau kaip 420 kalinių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją