Baigiamajame G7 viršūnių susitikimo komunikate rašoma, kad bus sukurta darbo grupė turėsianti svarstyti tokias problemas kaip autorių teisių pažeidimai ir dezinformacija pasitelkus generatyvinį DI.

Teksto generavimo įrankiai, tokie kaip „ChatGPT“, taip pat vaizdus ir muziką kuriantis DI sukėlė žmonių nuostabą. Tačiau tuo pačiu metu imta nerimauti dėl DI, o menininkai ėmėsi teisinių priemonių kaltindami programų kūrėjus be leidimo savinantis jų kūrinius.

Visos pasaulio vyriausybės susiduria su spaudimu veikti greitai ir sumažinti rizikas susijusias su DI. Anksčiau šią savaitę „ChatGPT“ sukūrusios bendrovės „OpenAI“ vadovas Samas Altmanas liudijo JAV Kongresui ir paragino jo narius patvirtinti naujas taisykles didžiosioms technologijų kompanijoms.

G7 pareiškime sakoma: „Pripažįstame poreikį skubiai įvertinti generatyvinio DI galimybes ir iššūkius, kurie vis labiau pastebimi visose valstybėse ir sektoriuose. Pavedame atsakingiems ministrams iki šių metų pabaigos įkurti Hirošimos DI procesą dalyvaujant G7 darbo grupei, kad būtų diskutuojama apie generatyvinį DI“.

Diskusijų metu bus aptartos taisyklės, intelektinės nuosavybės ir autorių teisių saugikliai, skaidrumo skatinimas, atsakingas šių technologijų naudojimas ir atsakas į užsienio valstybių vykdomą manipuliavimą informacija ir skleidžiamą dezinformaciją.

Darbo grupė bus sukurta bendradarbiaujant su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) ir Pasauline partneryste dirbtinio intelekto klausimais (GPAI).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją