„Šiąnakt agresorius vėl įvykdė masinę dronų ataką. Mūsų oro gynybos pajėgos sunaikino visus užfiksuotus taikinius. Smūgis prieš Kyjivą nepavyko!“, – socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė Kyjivo civilinės ir karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Anot jo, krentančios nuolaužos sukėlė gaisrą gyvenamajame name Darnickio rajone, bet jis užgesintas ir nukentėjusių nebuvo. Nuolaužos taip pat padarė žalos dar trijuose miesto rajonuose, bet žinių, kad kas nors nukentėjo, nėra.

S. Popko pažymėjo, kad tai jau 11 Rusijos išpuolis prieš Ukrainos sostinę gegužės mėnesį.

Rusija toliau tęsia Ukrainos miestų apšaudymą panaudodama artilerijos sistemas, lėktuvus ir minosvaidžius, o jų metu nukentėjo Ukrainos civiliai praneša „Ukrinform“.

Viename Chersono regiono kaimų traktorius užvažiavo ant rusų paliktos minos, o jo 48 metų vairuotojas patyrė daugybinius sužalojimus dėl skeveldrų sprogimo metu. Jam buvo suteikta pagalba, bet jis atsisakė gultis į ligoninę.

Rusai Charkivo regiono gyvenvietes praeitą parą apšaudė 21 kartą. Per juos žuvo vienas Ukrainos gyventojas, o dar vienas buvo sužalotas. Charkivas, Kupianskas ir Čuhuivas buvo bombarduojami artilerija ir minosvaidžiais, bei panaudojus lėktuvus.

Dar 9 civiliai nukentėjo kai Rusijos lėktuvai ir artilerija bombardavo Zaporižios regioną. Vienas iš jų sunkiai sužalotas per oro antskrydį prieš Mala Tokmačkos kaimą. Per parą rusai surengė iš viso 92 smūgius prieš 12 Zaporižios regiono gyvenviečių.

Ankstyvą šeštadienio rytą rusai paleido raketas į Slovianską, kur sunaikino vieną namą, o dar 9 apgadino. Vuhledaro miestą rusai bombardavo vieną kartą pasitelkę karo lėktuvą ir 21 kartą apšaudė jį artilerija. Bohojavlenkoje buvo apgadinti du namai, Prečystivka apšaudyta keturiskart, o Novoukrainka – tris.

Per Rusijos vykdomus apšaudymus du žmonės žuvo Časiv Jare, o vienas buvo sužalotas Torecke. Nykyforivkoje prie Soledaro rusai apgadino 13 namų.

Dar du žmonės žuvo Chersono regione kai rusai smogė Beryslavui. Vyras ir moteris žuvo artilerijos sviediniui pataikius į nuosavą namą. Dar vienas Chersono gyventojas buvo sužalotas rusams apšaudžius Kindijką.

Be to, šeštadienio naktį Rusija į Ukrainos sostinę Kyjivą paleido 18 Irano gamybos dronų „kamikadzių“ „Shahed-136/131“. Juos visus numušė ukrainiečių pajėgos, tačiau krentančios bepiločių orlaivių skeveldros apgadino keturis daugiabučius Dniprovskio rajone. Ugniagesiai užgesino vieno užsidegusio gyvenamojo pastato stogą. Žmonės per dronų ataką nenukentėjo.

Ukrainos kariuomenė naktį patvirtino, kad bepiločiai orlaiviai skrido link Kyjivo regiono. Pranešta apie sprogimus virš Kyjivo ir Černyhivo, miesto už daugiau nei 100 km į šiaurės rytus nuo Ukrainos sostinės, kur veikė oro gynybos pajėgos.

Rusijos okupantai apšaudė Torecko miestą. Per apšaudymą buvo sužeisti 5 žmonės, rašo „Unian“.

Tai paskelbė Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavelas Kirilenka.

„Gradais rusai apėmė praktiškai visą miestą. Nukentėjo gyvenamieji pastatai ir kiti civiliniai objektai, ypač ligoninė“, – detales atskleidė jis.

Pasak P. Kirilenkos, tarp sužeistųjų yra 11 metų vaikas. Visiems nukentėjusiesiems suteikta medicininė pagalba, jų būklė patenkinama.

Pranešama, ir kad JAV leis Vakarų sąjungininkams tiekti Ukrainai pažangius naikintuvus, įskaitant JAV pagamintus lėktuvus F-16, apie tai praneša BBC.

Prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas sako, kad JAV lyderis informavo Didžiojo septyneto (G7) šalių vadovus apie šį sprendimą penktadienį Japonijoje vykusio susitikimo metu. Pasak prezidento patarėjo, JAV kariuomenė apmokys ukrainiečių lakūnus pilotuoti vakarietiškus karo lėktuvus.

Ukraina ilgą laikė siekė gauti pažangių naikintuvų, o šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis sprendimą juos perduoti vadino istoriniu.

JAV teisiškai privalo patvirtinti sąjungininkų įsigytos amerikietiškos karinės technikos reeksportą. Tai leis kitoms valstybės perduoti Ukrainai savo turimus universalius karo lėktuvus F-16.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)