J. Bidenas sakė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos „rems bendras su mūsų sąjungininkėmis ir partnerėmis pastangas mokyti Ukrainos pilotus valdyti ketvirtos kartos naikintuvus, įskaitant F-16, siekiant toliau stiprinti ir tobulinti Ukrainos oro pajėgų pajėgumus“, sakė pareigūnas.

„Mokymai vyks ateinančiais mėnesiais, tad mūsų šalių, dalyvaujančių šiose pastangose, koalicija nuspręs, kada suteikti lėktuvus, kiek jų bus suteikta ir kas juos suteiks“, – pridūrė jis.

Ukraina seniai prašo pažangių Vakarų lėktuvų, kurie padėtų atremti daugiau nei metus trunkančią Rusijos invaziją, tačiau iki šiol Kyjivo tarptautinės rėmėjos vengė tai padaryti.

Anksčiau šią savaitę Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas ir Nyderlandų premjeras Markas Rutte pažadėjo suburti „tarptautinę koaliciją“, kad Ukraina gautų lėktuvus.

Pirmadienį R. Sunakas sakė, kad JK rengiasi atidaryti skraidymo mokyklą Ukrainos lakūnams mokyti, tą patį padaryti pasisiūlė ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, bet atmetė galimybę siųsti Kyjivui karo lėktuvus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją