Majidas Kazemi, Salehas Mirhashemi ir Saeedas Yaghoubi buvo nuteisti už „moharebeh“, arba „karą prieš Dievą“, už tai, kad per demonstraciją centriniame Isfahano mieste išsitraukė ginklą ir dėl to žuvo trys saugumo pajėgų kariai, pranešė teismų naujienų svetainė „Mizan Online“.

Irane rugsėjo 16 dieną kilo protestų banga po 22 metų Irano kurdės M. Amini, kuri buvo suimta už tariamą griežtų moterų aprangos taisyklių pažeidimą, mirties.

Per protestus, kuriuos Teheranas paprastai vadina užsienio šalių sukurstytomis riaušėmis, buvo suimta tūkstančiai iraniečių, šimtai žmonių žuvo, įskaitant dešimtis saugumo pajėgų pareigūnų.

M. Kazemi, S. Mirhashemi ir S. Yaghoubi buvo suimti lapkričio mėnesį ir sausį nuteisti mirties bausme. Jie taip pat buvo apkaltinti priklausymu „neteisėtoms grupuotėms, kurių tikslas – sutrikdyti nacionalinį saugumą, ir sąmokslu, vedančiu prie nusikaltimų vidaus saugumui“, teigiama teismų svetainėje.

Ten pažymima, kad „bylos įrodymai bei dokumentai ir aiškūs kaltinamųjų pareiškimai“ rodo, jog „dėl šių trijų asmenų įvykdytų šaudymų kankinių mirtimi mirė trys saugumo pajėgų kariai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją