Kaip praneša „Ukrinform“, tai ketvirtadienį pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar.

„Priešas sutraukė į Bachmutą didžiąją savo rezervų dalį ir gerokai sustiprino grupuotę. Priešas šiandien visą dieną puolė Bachmutą. Visas atakas atrėmė mūsų gynėjai. Šiuo metu mes kontroliuojame pietvakarinę Bachmuto dalį“, – sakė pareigūnė.

Anot jos, priešas taip pat atakavo vietovėse į šiaurę nuo Bachmuto, bet atakos buvo atmuštos. Kai kuriuose ruožuose Ukrainos kariai pasistūmėjo 500 metrų.

H. Maliar pažymėjo, kad pietiniame Bachmuto priemiestyje dieną vyko įnirtingi mūšiai. „Priešas perėjo į puolimą ir bandė susigrąžinti prarastas teritorijas, tačiau patyrė nuostolių ir negalėjo įvykdyti savo užduočių. Kai kuriuose vietose mūsų kariai pasistūmėjo 1 kilometrą“, – sakė viceministrė.

Pasak jos, Bachmuto ir jo priemiesčių gynėjai atlieka karines užduotis. „Mes laimime laiko tam tikriems suplanuotiems veiksmams. Operatyvinės-strateginės kariuomenės grupuotės „Chortycia“ vadovybė, kurios atsakomybės zonoje yra Bachmuto kryptis, kontroliuoja situaciją“, – pabrėžė H. Maliar.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo duomenimis, pastarąją parą Lymano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis įvyko 17 susirėmimų, įnirtingiausi mūšiai vyksta dėl Bachmuto ir Marjinkos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją