Tūkstančiai migrantų, bėgančių nuo smurto ir skurdo savo šalyse ir per Meksiką mėginančių pasiekti JAV sieną, rizikuoja būti pagrobti ir išnaudoti nusikaltėlių grupuočių.

Šie 40 žmonių ir du vairuotojai buvo pagrobti pirmadienį Meksikos šiaurės rytuose keliaudami greitkeliu. Pasak pareigūnų, dar devyni žmonės iš tos pačios grupės, pradėjusios kelionę Meksikos pietuose prie Gvatemalos sienos, buvo išgelbėti tą pačią dieną, kai buvo pagrobti, jiems pavyko pabėgti.

Nacionalinės gvardijos nariai buvo išsiųsti ieškoti kitų žmonių ir aptiko juos antradienį ir trečiadienį, sakė gynybos sekretorius Luisas Crescencio Sandovalas.

Pasak pareigūnų, devyni pirmiausia išgelbėti asmenys buvo nuo 18 iki 35 metų, iš Venesuelos ir Hondūro. Už kiekvieną asmenį reikalauta 1500 JAV dolerių išpirkos. Nacionalinio migracijos instituto duomenimis, pernai Meksikoje buvo pagrobta daugiau nei 2100 migrantų.

Praėjusį mėnesį Meksikos šiaurės rytuose buvo pagrobti 35 žmonės, įskaitant turistus ir migrantus. Jie buvo rasti penkiuose furgonuose dykumoje, saugomi ginkluotų vyrų. Šio mėnesio pradžioje pareigūnai taip pat rado 10 migrantų iš Kolumbijos, jie buvo pagrobti mėgindami pasiekti JAV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją