Vaikų, kurie skrido gegužės 1 d. sudužusiu „Cessna 206“ lėktuvu, ieškojo daugiau kaip 100 karių su šunimis. Trys suaugusieji, tarp jų – keturių vaikų motina, per katastrofą žuvo.

Gelbėtojai spėja, kad 4, 9 ir 13 metų vaikai su 11 mėnesių kūdikiu po nelaimės klaidžiojo džiunglėse pietiniame Kaketos departamente. Kariuomenės duomenimis, trečiadienio rytą paieška buvo suintensyvinta, kai gelbėtojai aptiko „improvizuotą pastogę iš lazdų ir šakų“ – tai rodė, kad bent viena auka liko gyva.

Nuotraukose iš džiunglių, kurias paskelbė ginkluotosios pajėgos, buvo matyti ant žemės besimėtančios žirklės ir plaukų juosta. Prieš tai aptiktas buteliukas ir pusiau suvalgytas vaisius.

Pirmadienį ir antradienį kareiviai rado piloto ir dar dviejų suaugusiųjų kūnus. Jie lėktuvu skrido iš San Chose del Gvavjarės, vieno didžiausių miestų Kolumbijos Amazonijoje.

Sudužęs lėktuvas

Paieškų operacija pavadinimu „Viltis“ sunkino milžiniški medžiai, laukiniai gyvūnai ir smarkūs lietūs. Buvo pasitelkti trys sraigtasparniai – vienas jų per garsiakalbį skelbė vaikų močiutės Huitoto tautos kalba įrašytą žinutę, kurioje vaikai raginami likti vietoje, nes jų ieškoma.

Huitoto čiabuviai garsėja tuo, kad gyvena harmonijoje su džiunglėmis bei savo gebėjimais medžioti, žvejoti ir rinkti laukinius vaisius. Tai galėjo padėti vaikams daugiau kaip dvi savaites išgyventi vieniems.

Dėl išnaudojimo, ligų ir asimiliacijos Huitoto populiacija per daugelį dešimtmečių sumažėjo.

Lėktuvo katastrofos priežastis nežinoma. Pilotas, prieš lėktuvui dingstant iš radarų, pranešė apie variklio problemas.

Regione yra nedaug kelių, keliavimas upėmis yra sudėtingas, todėl dažnai kaip transporto priemonė naudojami lėktuvai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją