Kiek anksčiau skelbta apie tris stichijos aukas.

Liūtys šiaurinius Emilijos-Romanijos ir Markės regionus užklupo antradienį. Labiausiai paveiktos Ravenos, Forli-Čezenos, Riminio ir Bolonijos provincijos.

Pasak Italijos priešgaisrinių tarnybų, nuo antradienio ryto ugniagesiai jau vyko į 600 iškvietimų. Jie gelbėjo savo namuose vandens masių įkalintus žmones ar vandenyje įstrigusius vairuotojus.

Skelbiama, kad dėl potvynių kai kuriose šalies vietovėse sutriko elektros tiekimas, taip pat mobilusis ryšys.

Italijos civilinės saugos ministras Nello Musumeci tvirtino, kad buvo nuspręsta evakuoti tūkstančius žmonių. Jis nurodė, kad vyriausybė jau patvirtino pradinę 10 mln. eurų dydžio paramos sumą.


Italijos civilinės saugos agentūra trečiadienį pareiškė, kad gali būti dar blogiau. „Lietūs nesibaigė, tęsis kelias valandas“, – „SkyTG24 news“ sakė agentūros vadovas Titti Postiglione. „Mes susiduriame su labai, labai sudėtinga situacija“, – pridūrė jis.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše girdėti Faencoje, Ravenos provincijoje, savo namuose įkalintų žmonių balsai, besišaukiantys pagalbos. Faencos miesto meras Massimo Isola sakė: „Šios nakties niekada nepamiršime. Tokio potvynio dar nesame matę, tai kažkas neįsivaizduojamo.“

Čezenos miesto, kurio gyventojai plaukė per potvynio vandenį, kad išgelbėtų kitus, meras Enzo Lattuca pareiškė: „Situacija tragiška, tai katastrofa, o lietus dar nesiliovė.“ Trečiadienio, gegužės 17 d., ryte jis nurodė, kad Savio upės vandens lygis vėl pradėjo kilti.


Naktį sugriuvo Motta-Budrio ir San Martiną jungęs tiltas. „Nesiartinkite prie jo, – įspėjo Italijos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. – Netoliese yra dujų vamzdis, kuris, regis, irgi pažeistas.“

Ravenos provincijoje iš namų buvo evakuota 5 tūkst. gyventojų. „Tai, ko gero, blogiausia naktis Romanijos regiono istorijoje, – radijo stočiai „Rai Radio“ sakė Ravenos meras Michele’is de Pascale. – Dėl padarytos žalos Ravena nebeatpažįstama.“

Florencijos meras Dario Nardella pranešė, kad Mugello slėnyje įsikūrę kaimai, esantys Romanijos pusėje, buvo atkirsti nuošliaužų.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni socialiniuose tinkluose paskelbtoje žinutėje išreiškė „užuojautą paveiktiems gyventojams“ ir pridūrė, kad vyriausybė atidžiai stebi situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją