Tai trečiadienį televizijos kanalo „Freedom“ laidoje pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų kariuomenės grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas, praneša UNIAN.

Kariškis pažymėjo, kad Bachmute tęsiasi įnirtingi mūšiai.

„Priešas mėgina žūtbūt paimti šį miestą. Todėl jis tiesiog šluoja nuo žemės paviršiaus statinius, kad Gynybos pajėgos negalėtų jų naudoti kaip įtvirtinimų“, - sakė S. Čerevatas.

Anot jo, priešas pastarąją parą 456 kartus apšaudė Ukrainos gynėjų pozicijas iš įvairių artilerijos pabūklų ir reaktyvinių salvinės ugnies sistemų. „Tai tik patvirtina, kad apie jokį „sviedinių badą“ negali būti net ir kalbos“, - pareiškė S. Čerevatas.

Pasak pareigūno, okupantai rusai supranta, kad iniciatyvą pamažu perima Ukrainos gynybos pajėgos. „Neturėdami didelių rezervų, neturėdami technikos ir personalo kiekio persvaros prieš rusus, mes vis dėlto juos mušame. Mes tęsiame sėkmingą gynybos operaciją ir kartkartėmis atakuojame flanguose. Ne išimtis ir pastaroji para – Gynybos pajėgos įvairiuose Bachmuto krypties ruožuose pasistūmėjo iki 500 metrų, vaduodamos Ukrainos žemę“, - pabrėžė S. Čerevatas.

Antradienio duomenimis, Ukrainos kariai Bachmute jau išvadavo 20 kvadratinių kilometrų teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją