„Koks draugiškiems Prancūzijos žmonėms nebūdingas cinizmas ir netaktiškumas. Jokios empatijos, jokios atsakomybės. Reikalauju atsiprašyti mano prezidento ir Ukrainos žmonių, kurie kenčia ir kovoja už savo laisvę, taip pat ir už jūsų laisvę bei už galimybę mėgautis gyvenimu“, – savo tviterio paskyroje parašė jis.

Taip pat jis paskelbė RTL laidos vaizdo įrašą, pavadintą „Zelenskio cirkas, jau greitai“.

Vedėja iš pradžių praneša, kad V. Zelenskis gegužės 15 d. lankėsi Eliziejaus rūmuose „su savo šapito“. Paskui eteryje tarsi reklaminis cirko pasirodymų anonsas vardijami V. Zelenskio vizitai Europoje ir susitikimai su Europos politikais.


V. Zelenskiui lankantis Paryžiuje, Prancūzija pažadėjo Ukrainai daugiau ginklų kovoje su Rusijos invazija.

„Ateinančiomis savaitėmis Prancūzija kelis batalionus aprūpins dešimtimis šarvuočių ir lengvųjų tankų ir apmokys, kaip jais naudotis“, – sakoma bendrame Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir kolegos iš V. Zelenskio pareiškime, paskelbtame po to, kai jie sekmadienio vakarą Eliziejaus rūmuose susitiko darbo vakarienės.

Abu prezidentai, be to, pareikalavo naujų sankcijų vyriausybei Maskvoje.

Kaip skelbiama, Prancūzijos vyriausybė taip pat koncentruosis į pastangas „remti Ukrainos oro gynybos pajėgumus, kad apsaugotų jos gyventojus nuo rusų atakų“. Esą bus atsižvelgta į skubiausius ir neatidėliotinus Ukrainos gynybos stiprinimo poreikius.

Volodymyras Zelenskis ir Emmanuelis Macronas

Kalbant apie naikintuvus, šis klausimas, anot Paryžiaus, dar yra kiek ankstyvas. Prieš perduodant lėktuvus esą reikia turėti atitinkamai parengtų pilotų.

V. Zelenskis pirmadienį sakė esantis patenkintas savo pastarųjų vizitų Europos šalyse rezultatais. Apie tai jis kalbėjo bendroje spaudos konferencijoje su Jungtinės Karalystės (JK) premjeru Rishiu Sunaku.

„Prioritetas buvo mūsų puolamieji veiksmai. Esu labai patenkintas mūsų pasiekimais ir susitarimais“, – tvirtino Ukrainos vadovas. Jis kartu padėkojo jį priėmusiems JK, Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiams ir pabrėžė „galingų gynybinių paketų“, dėl kurių esą ir buvo susitarta, svarbą.

V. Zelenskis nurodė, kad, be kitų temų, buvo diskutuojama apie lėktuvų koaliciją ir pasirengimą Didžiojo septyneto (G7) susitikimui.

Ukrainos lyderis pirmadienį lankėsi JK, sekmadienį – Prancūzijoje ir Vokietijoje, o šeštadienį – Italijoje bei Vatikane.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)