Pasak „Reuters“, sistema „Patriot“ yra viena iš daugybės sudėtingų oro gynybos įrenginių, kuriuos Vakarai tiekia Ukrainai, kad padėtų atremti Rusijos oro atakas prieš svarbią infrastruktūrą, energetikos ir kitus objektus.

Vienas JAV pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga ir remdamasis pradine informacija, sakė, kad Vašingtonas ir Kyjivas jau kalbasi apie geriausią būdą, kaip sutaisyti sistemą, ir kol kas atrodo, kad sistemos nereikės išgabenti iš Ukrainos. Pasak jo, artimiausiomis dienomis JAV turės daugiau žinių, o informacija laikui bėgant gali keistis.

„Patriot“ laikoma viena pažangiausių JAV oro gynybos sistemų, be kita ko, prieš orlaivius, sparnuotąsias ir balistines raketas. Ją paprastai sudaro paleidimo įrenginiai kartu su radaru ir kitomis pagalbinėmis transporto priemonėmis.

Rusijos gynybos ministerija antradienį pranešė, kad per naktinį smūgį Ukrainoje sunaikino žemė-oras tipo gynybos sistemą „Patriot“ su hipergarsine raketa „Kinžal“.

Ukraina antradienį savo ruožtu teigė, kad per naktį numušė 18 Rusijos raketų, įskaitant visą šešių „Kinžal“ raketų salvę. Paklaustas apie Ukrainos teiginį, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu jį atmetė, pranešė naujienų agentūra RIA.

Nebuvo aišku, kokį Vakarų ginklą Ukraina panaudojo. Pentagonas iš karto nieko nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją