„Ieškinys iškeltas(...) ministrui pirmininkui, ministrams ir buvusiems ministrams“ bei kitiems pareigūnams, centriniame Larisos mieste žurnalistams sakė grupės atstovas Christosas Konstantinidis, per avariją susidūrus dviem traukiniams žuvo jo žmona.

Keleivinis traukinys susidūrė su prekiniu traukiniu, kuriam per klaidą buvo leista važiuoti tais pačiais bėgiais, vasario 28 d. prieš pat vidurnaktį. 30 iš 57 žuvusių žmonių buvo jaunesni nei 30 metų, daugelis buvo universiteto studentai. Dėl šios nelaimės dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves ir liejo įtūžį ant vyriausybės. Pastaruosius aštuonerius metus Graikijos vyriausybei vadovavo arba konservatorius K. Mitsotakis, arba svarbiausias jo varžovas kairysis Alexis Tsipras.

Po tragedijos atsistatydinti buvo priverstas dabar jau buvęs geležinkelių tinklo bendrovės OSE vadovas, jis jau patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už pareigų nevykdymą. Avarijos metu budėjęs stoties viršininkas sulaikytas ir apkaltintas sukėlęs pavojų viešajame transporte bei žmogžudyste dėl neatsargumo, jis laukia teismo, o jei bus nuteistas, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Dėl nelaimės taip pat pareikšti kaltinimai dar trims geležinkelio pareigūnams – dviem stoties viršininkams ir pamainos viršininkui. Graikijos susisiekimo ministras po nelaimės atsistatydino. Jis vėl kandidatuoja per rinkimus, vyksiančius sekmadienį.

Vyriausybė užsitraukė žmonių pyktį, iš pradžių mėginusi suversti visą kaltę budėjusiam stoties viršininkui. Vėliau K. Mitsotakis atsiprašė ir pažadėjo pagerinti geležinkelių saugumą bendradarbiaudamas su Europos Sąjungos ekspertais ir Prancūzijos geležinkelių operatore SNCF.

Tik parlamentas gali įsteigti specialųjį teismą, kuris tirtų premjero ir ministrų atsakomybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją