Trumpame vaizdo įraše vaizduojamas rusų biurokratas ir moteris namuose su vaiku, abu akivaizdžiai patyrę gyvenimo sunkumų, ir klausiama, ar apie tokį gyvenimą jie svajojo. Jame rusams siūloma imtis veiksmų, kad padėtis pagerėtų – teikti informaciją JAV žvalgybos agentūrai – ir kartu išlikti patriotiškiems.

Vaizdo įraše ir pridedamame tekste pateikiamos instrukcijos, kaip tai padaryti – kaip naudojant „Tor“ naršyklę pasiekti tamsųjį internetą, ir šifravimo priemones, kurios, CŽA teigimu, užtikrins jų apsaugą.

„CŽA nori sužinoti tiesą apie Rusiją, ir mes ieškome patikimų žmonių, kurie galėtų mums šią tiesą papasakoti, – rašė agentūra. – Jūsų informacija gali būti vertingesnė, nei manote“.

CŽA teigė, kad tikisi užmegzti ryšį su žvalgybos, diplomatijos, mokslo ir technologijų, taip pat kitų sričių atstovais ir kad ją domina visų rūšių informacija, įskaitant politinę ir ekonominę.

Agentūros pareigūnas AFP sakė, kad nors anksčiau jie buvo pateikę pasiūlymą kitose socialinės žiniasklaidos priemonėse, dabar daugiausia dėmesio skyrė užšifruotai programėlei „Telegram“, nes ji yra pagrindinė terpė, kurioje rusai dalijasi ir gauna informaciją bei naujienas apie viską – nuo politikos iki karo Ukrainoje.

CŽA tikisi, kad paprastas, bet aiškus būdas nutekinti informaciją per tamsųjį internetą įtikins atsargesnius rusus žengti kitą žingsnį. „Mūsų tikslas – suteikti jiems kuo saugesnius būdus susisiekti su mumis“, – sakė pareigūnas, nenorėjęs būti įvardytas.

Pareigūnas pabrėžė, kad JAV nesiekia išprovokuoti sukilimo ar režimo pasikeitimo, o tik tikisi, kad kai kurie rusai tai supras kaip būdą padėti savo šaliai judėti į priekį. Pasak jo, panašios priemonės kitose socialinės žiniasklaidos priemonėse, kurių didžioji dalis dabar Rusijoje blokuojama, davė rezultatų.

„Susisiekite su mumis, – ragina rusus CŽA. – Galbūt žmonės aplink jus nenori tiesos. Mes norime jos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)