Iš Rusijos muitinės dokumentų matyti, kad pernai iš JAV į Rusiją buvo sėkmingai išsiųsti tūkstančiai orlaivių dalių siuntų. Gavėjai buvo subsankcionuotos oro linijos: „Aeroflot“, „Rossija“, „Pobeda“, „Ural“, „UTair“, „S7 Airlines“.

Yra žinoma apie daugiau nei 5000 siuntų į Rusiją, į kuriuos buvo įtrauktos įvairios orlaivių dalys – nuo ​​paprastų sraigtų iki šimtų tūkstančių dolerių vertės variklių.

Iš viso per aštuonis 2022 metų mėnesius į Rusiją buvo išsiųsta JAV pagamintų orlaivių dalių už 14,4 mln JAV dolerių. Didžioji dalis yra amerikiečių orlaivių gamintojo „Boeing“ produktai, kurie buvo parduodami per trečiąsias šalis. Taip pat buvo tiekiamos dalys „Airbus“ lėktuvams. Ekspertai pastebi, kad „Boeing“ ar „Airbus“ nebūtinai buvo kalti dėl to, kad dalys į Rusiją pateko apeinant sankcijas.

Didžioji dalis produkcijos buvo išsiųsta per tokias šalis, kaip Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, Kinija ir Maldyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją