„Oro gynybos sistemos perėmė septynias raketas HARM, skirtas sutrikdyti radiolokatorių veiklą, vieną tolimojo nuotolio sparnuotąją raketą „Storm Shadow“, taip pat 10 iš sistemų HIMARS paleistų sviedinių, teigė Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas, pranešęs apie tai, kas neva įvyko per pastarąją parą.

I. Konašenkovo pareiškimai dažnai prasilenkia su realybe, jų nepriklausomai patikrinti neįmanoma.

„Storm Shadow“ yra naujo tipo ginklas, kurį gavo Ukraina, šalis tikisi gauti pakankamą jų kiekį, per telemaratoną sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas, pranešė „Ukrinform“.

Pasak J. Ihnato, sprendimas perduoti šias raketas jau priimtas ir paskelbtas Vakarų partnerių, problemų dėl jų panaudojimo ir pritaikymo Ukrainos ginkluotei nekils. „Ši moderni sparnuotoji raketa naudojama pirmaujančių pasaulio šalių. Vakarų gamintojai praktikoje pamatys, kokie veiksmingi jų ginklai karo veiksmų Ukrainoje kontekste. O mes savo ruožtu prašysime jų kuo daugiau“, – sakė J. Ihnatas.

Vis dėlto jis neatsakė į klausimą, ar tai vienkartinė pagalba, ar raketos bus perduodamos nuolat. Tačiau jis pareiškė viltį, kad raketų bus perduota pakankamas kiekis, kad būtų galima įvykdyti visas dabartines valstybės apsaugos užduotis, o ateityje - kaip atgrasymo priemonę.

Anksčiau pranešta, kad Jungtinė Karalystė patvirtino perdavusi Ukrainai raketas „Storm Shadow“, jų veikimo nuotolis siekia iki 250 kilometrų.