TASS, remdamasi „teisėsaugos institucijomis“, praneša, kad I. Kornetas patyrė sunkių sužalojimų ir yra reanimacijoje.

 Igoris Kornetas

Sprogimas Luhansko centre nugriaudėjo pirmadienį, gegužės 15 dieną. Vietos socialinė žiniasklaida skelbia, kad jis įvyko Demechino gatvėje.

Pirminiais duomenimis, sprogstamasis įtaisas sprogo vienos kirpyklos patalpose.

„Telegram“ kanalo „Baza“ teigimu, I. Kornetas buvo nuolatinis šio salono klientas.

Iš pradžių buvo pranešta, kad kirpykloje sprogo granata, tačiau dabar žiniasklaida rašo apie savadarbį sprogmenį.

Apsišaukėliškos LLR lyderis Leonidas Pasečnikas teigia, kad per sprogimą sužeisti septyni žmonės, keturių būklė sunki.

I. Kornetas, į kurį, anot Rusijos naujienų agentūrų, buvo pasikėsinta Luhanske, kaip rašo BBC rusų tarnyba, yra vienas įtakingiausių apsišaukėliškos LLR jėgos struktūrų atstovų.

Iki 2014 metų jis dirbo paprastu tyrėju Ukrainos vidaus reikalų ministerijos Kriminalinių tyrimų skyriuje, o vėliau, Rytų Ukrainoje prasidėjus Rusijos kurstomiems protestams, prisišliejo prie separatistų. Jau 2014 metų rugpjūtį jis tapo apsišaukėliškos respublikos „vidaus reikalų ministru“.

2017 metais tuometinis LLR vadovas Igoris Plotnickis pabandė atsikratyti pernelyg savarankišku pavaldiniu – apkaltino I. Kornetą užgrobus svetimus namus ir privertė jį atsistatydinti.

Ministras nesutiko su atleidimu, į Luhansko centrą įvedė saugumo pajėgas ir surengė areštus I. Plotnickio aplinkoje. Rusijos valdžia, kuri paprastai bando numalšinti „gėlių revoliucijas“, šiame konflikte netikėtai parėmė būtent I. Kornetą, o ne I. Plotnickį.

Perversmas LLR baigėsi tuo, jog I. Plotnickis pabėgo iš apsišaukėliškos respublikos ir nuo to laiko gyvena kažkur Voronežo srityje.

Praėjusių metų balandį, jau prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, buvo pasirodę pranešimų, esą Rusijos Federalinės saugumo tarnybos pareigūnai sulaikė I. Kornetą ir pasodino jį į tyrimų izoliatorių, tačiau daugiau informacijos apie šios istorijos tęsinį nebuvo. Praėjusią vasarą I. Kornetas pasirodė fronte, kur vadovavo formuotėms tuo metu okupuotoje Charkivo srities teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)