Tai pirmadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas Andrijus Demčenka, praneša „Ukrinform“.

Pasak pareigūno, šiuo metu Baltarusijos teritorijoje yra apie 2,5 tūkst. Rusijos kareivių. „Rusijos kariškių skaičius gerokai mažesnis nei buvo prieš kelis mėnesius. Tada jų skaičius galėjo siekti 10-11 tūkst.“, – pabrėžė A. Demčenka.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariškiai paprastai dalyvauja mokymuose ar pratybose ir yra poligonuose. A. Demčenka pridūrė, kad Baltarusijoje parengtus dalinius Rusija veža į savo teritoriją. Vėliau šie kareiviai siunčiami frontą Ukrainos rytuose, kad papildytų okupantų pajėgas.

„Šiuo metu matome, kad iš Baltarusijos išvedama daug dalinių, tačiau poligonai nepasipildo“, – sakė tarnybos atstovas.

Kaip buvo pranešta, Generalinio štabo duomenimis, Voluinės ir Polesės kryptimis priešo puolamųjų grupių formavimo požymių nepastebėta. Rusija toliau naudoja Baltarusijos teritoriją ir jos materialinę-techninę bazę Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių, suformuotų paskelbus mobilizaciją, rengimui. Vėliau šie daliniai dalyvauja karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją