Tradiciniai Saugumo tarybos posėdžiai paprastai rengiami kiekvieną penktadienį, tačiau šią savaitę susitikimas įvyks jau pirmadienį, sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas (jo žodžius citavo „Interfax“).

Jame dalyvaus nuolatiniai tarybos nariai – 12 aukšto rango pareigūnų, tarp kurių yra visų saugumo struktūrų (Gynybos ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos, FST, Užsienio žvalgybos tarnybos) vadovai, abiejų parlamento rūmų vadovai, užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir sekretorius Nikolajus Patruševas.

Paskutinį kartą Saugumo taryba posėdžiavo gegužės 12 dieną, penktadienį, ir, kaip teigiama Kremliaus pranešime, svarstė Rusijos dalyvavimo „keliose tarptautinėse organizacijose“ klausimus.

Naujas, iš esmės skubus posėdis įvyks pasirodžius pranešimams apie augančias Rusijos kariuomenės problemas prie Bachmuto, kurį Rusijos pajėgos nesėkmingai šturmuoja jau daugiau kaip pusmetį.

Ukraina pirmadienį pasveikino savo karių pažangą vietovėse netoli fronto linijos miesto Bachmuto, kur vyko ilgiausi ir įnirtingiausi mūšiai per visą Rusijos invaziją.

„Mūsų pajėgų žengimas Bachmuto kryptimi yra pirmoji puolimo sėkmė vykdant Bachmuto gynimo operaciją“, – sakė Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis, kartu pridurdamas, kad tai tik „dalinė sėkmė“.

Pramoninis rytinis miestas, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. gyventojų ir kuris dabar tapo Rusijos invazijos centru, po daug mėnesių trukusių žiaurių kovų virto griuvėsiais.

„Kelios pastarosios dienos parodė, kad galime judėti į priekį ir sunaikinti priešą net tokiomis itin sudėtingomis sąlygomis, – sakė O. Syrskis. – Mes kovojame turėdami mažiau išteklių nei priešas. Kartu mums pavyksta sugriauti jo planus.“

„Priimti visi gynybai būtini sprendimai. Visus galimus įvykių raidos scenarijus vadai parengė tiesiogiai karo veiksmų vietoje“, – pabrėžė O. Syrskis.

O. Syrskio komentarai pasirodė po to, kai Rusijos samdinių grupuotės „Vagner“, kuri vadovauja Rusijos puolimui Bachmute, vadas pareiškė, kad reguliariosios Rusijos pajėgos bėga iš miesto flangų ir atidengia jo pajėgas miesto centre.

„Ukrinform“ pranešė, kad, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, priešas ir toliau pagrindines pastangas telkia Lymano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marinkos sektoriuose – per pastarąją parą čia užfiksuoti 46 koviniai susirėmimai. Bachmuto ir Marinkos sektoriai išlieka karo veiksmų centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją