Norvegijos gynybos ministras Bjornas Arildas Gramas ir laikinai einantis Norvegijos vidaus gvardijos (Heimevernet) vado pareigas Mortenas Eggenas apsilankė poligone, kur vyko Ukrainos karių mokymai.

„Susitikimas su tais, kurie netrukus eis į karą ginti savo tėvynės ir vertybių nuo Rusijos invazijos, daro stiprų įspūdį. Karas priartėja, kai sutinkame karius, kurie atvyksta iš kovų, treniruojasi čia ir vėl grįžta į karą. Tai stiprus priminimas, kad laisvė neateina savaime. Mes remiame Ukrainą ir materialiniais ištekliais, ir mokymais, ir toliau remsime juos tiek, kiek reikės“, – sakė B. A. Gramas, pridurdamas, kad tai svarbu ne tik Ukrainai, bet ir Norvegijai.

Pareigūnai stebėjo, kaip Ukrainos kariai, vadovaujami instruktorių iš Norvegijos vidaus gvardijos, praktiškai mokėsi vykdyti kovos veiksmus apkasuose ir teikti pirmąją pagalbą mūšio lauke.

Nuo balandžio pabaigos Norvegijos vidaus gvardijos instruktoriai pradėjo keturių savaičių intensyvius mokymus, kuriuose daugiau kaip šimtas Ukrainos karių mokosi karo medicinos, šaudymo ir vadovavimo komandai.

„Mes remsime Ukrainos karių mokymus tiek Norvegijoje, tiek kitose šalyse. Tokia parama tampa vis svarbesnė, nes Ukraina naudoja vis daugiau vakarietiškų materialinių išteklių“, – sakė B. A. Gramas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją