J. Prigožinas esą pasiūlymą pateikė per savo kontaktus su Ukrainos žvalgyba.

Pranešimas remiasi slaptais JAV dokumentais, nutekintais pokalbių platformoje „Discord“. Baltieji rūmai į „Reuters“ prašymą pakomentuoti šią informaciją kol kas nereagavo.

„Delfi“ primena, kad penktadienį J. Prigožinas pareiškė, jog Maskvos reguliarioji kariuomenė palieka savo pozicijas netoli rytų Ukrainos Bachmuto miesto.

Jo komentarai pasirodė iškart po to, kai Rusijos gynybos ministerija paskelbė pergrupuojanti pajėgas, kad šios užimtų tvirtesnes gynybines pozicijas į šiaurę nuo Bachmuto.

„Tai nevadinama persigrupavimu, tai yra bėgimas“, – sakė J. Prigožinas socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame garso įraše.

Kitame vaizdo pranešime J. Prigožinas teigė, kad gynybos ministerijos daliniai „paprasčiausiai pabėgo“ iš pozicijų, esančių į šiaurę ir pietus nuo miesto.

„Flangai byra. Frontas žlunga“, – sakė Kremliaus sąjungininkas.

Jis sakė, kad Ukrainos pajėgos užėmė pozicijas prie rezervuaro ir taktinėse aukštumose aplink Bachmutą.

Kyjivo pajėgos taip pat esą perėmė kelio, vedančio į Bachmutą iš kito mažesnio miesto toliau rytuose Časiv Jaro, kurį buvo užėmusios Rusijos pajėgos, kontrolę.

AFP negalėjo patikrinti jo teiginių.

J. Prigožino ir reguliariosios kariuomenės vadų priešprieša išryškėjo per kovą dėl Bachmuto – ilgiausią ir kruviniausią karo etapą.

J. Prigožinas ne kartą tvirtino, kad Rusijos gynybos ministerija atsisako tiekti šaudmenis, ir tulžingais pareiškimais kritikavo jos vadus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją