„Remiantis kai kuria informacija, kurią pateikia Nacionalinė antikrizinė valdyba, A. Lukašenkai diagnozuotas infekcinis alerginis miokarditas“, – savo kreipimesi pažymėjo P. Latuška. Šios informacijos šaltinio politikas neatskleidė.

Infekcinis alerginis miokarditas – širdies raumens uždegimas, pasireiškiantis organizmui reaguojant į infekciją. Jam būdingi tokie simptomai kaip dusulys, prasta savijauta, smarkus širdies plakimas, skausmas širdies plote, vidutinis sąnarių skausmas.

Rusijos Valstybės Dūmos narys sekmadienį patvirtino informaciją apie A. Lukašenkos ligą. Paskutinį kartą viešumoje jis pasirodė gegužės 9-ąją: ryte dalyvavo Maskvos Raudonojoje aikštėje vykusiame parade ir skubiai išskrido atgal į Minską.

Dūmos NVS reikalų komiteto vadovo pirmasis pavaduotojas Konstantinas Zatulinas portalui „Podjom“ sakė, kad žino, kuo serga A. Lukašenka, tačiau diagnozės neįvardijo.

„Ten nieko neįprasto nėra, tai ne COVID-19. Tiesiog žmogus susirgo. Nepaisant to, kad susirgo, laikė savo pareiga nuvykti į Maskvą, o paskui tos pačios dienos vakare dalyvavo renginiuose Minske. Tikriausiai jam reikia pailsėti, štai ir viskas“, – pareiškė jis.

A. Lukašenkos spaudos tarnyba oficialiai nieko nepraneša, o neoficialiai kalba apie „darbą su dokumentais“.

UNIAN savaitgalį rašė, kad A. Lukašenkai nustatytas „rimtas sveikatos sutrikimas“, išprovokavęs endokrininės sistemos ir širdies ligas.

Šaltinių teigimu, gydyti Baltarusijos vadovo pastaruoju metu skrido ir profesoriai iš Maskvos. Šeštadienį Baltarusijos žiniasklaida paskelbė, kad A. Lukašenka paguldytas į ligoninę netoli Minsko.

Apie tai pranešė Baltarusijos leidiniai „Euroradijas“ ir „Belarusian Hajun“.

BBC rašė, kad Baltarusijos lyderis A. Lukašenka savaitgalį nedalyvavo kasmetinėje nacionalinės vėliavos, herbo ir himno pagerbimo ceremonijoje Nacionalinės vėliavos aikštėje Minske, taip tik dar labiau pakurstydamas gandus apie prastėjančią savo sveikatą. Vietoj jo tradicinę kalbą pasakė Baltarusijos premjeras Romanas Golovčenka.

Pranešama, kad A. Lukašenka į ligoninę buvo atgabentas šeštadienį vakare, apie 19 val.

Delfi primena, kad pasirodęs gegužės 9-osios renginiuose iš pradžių Maskvoje, vėliau – Minske, Baltarusijos lyderio A. Lukašenkos nebematyti viešumoje. Oficialioje Baltarusijos prezidento interneto svetainėje ir kituose informacijos šaltiniuose nėra jokios informacijos apie renginius, kuriuose dalyvautų A. Lukašenka.

Kaip pastebėjo opozicinis leidinys „Zerkalo“, paprastai A. Lukašenkos grafikas gana stabilus. Trečiadienis jam – praktiškai laisva diena, nes įprastai nebūna renginių, kuriuose jis dalyvautų. Balandį buvo tik viena išimtis – ji buvo susijusi su vizitu į Maskvą pas Vladimirą Putiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)