„Kommersant“: Briansko srityje numušti du sraigtasparniai ir du naikintuvai

Rusijos laikraštis „Kommersant“, remdamasis savo šaltiniais, praneša, kad Briansko srityje „beveik vienu metu prie sienos su Ukraina galėjo būti numušti keturi Rusijos kariniai orlaiviai: du naikintuvai ir du sraigtasparniai.

Pasak leidinio, sudužo naikintuvas bombonešis Su-34, naikintuvas Su-35 ir du sraigtasparniai Mi-8.

„Kommersant“ duomenimis, naikintuvų ir sraigtasparnių įgulos žuvo. „Užpuolikų ieškoma ant žemės ir ore", - rašoma leidinyje, kurį cituoja BBC.

Laikraštis teigia, kad visos sudužusios transporto priemonės „priklausė tai pačiai oro grupuotei“.

"Naikintuvai turėjo surengti raketų ir bombų ataką prieš taikinius Ukrainos Černigovo srityje, o sraigtasparniai turėjo juos apdrausti, kad galėtų paimti su įgulomis, jei jas numuštų priešo ugnis. Visi keturi orlaiviai į aerodromą negrįžo“, - rašoma leidinyje.

„Skrido sraigtasparnis, po to – smarkus sprogimas“, - rašoma viename iš vietinių „Telegram“ kanalų.

Pirmiausia pranešta apie vieną nukritusį sraigtasparnį

Pasak mačiusiųjų, orlaivis ilgai suko ratus virš miesto, o vėliau nukrito privačių namų rajone.

Sprendžiant iš paskelbtų vaizdo įrašų, sraigtasparnis sprogo ore, galimas daiktas, kad į jį pataikė oro gynybos raketa.

Rusijos pareigūnai šios informacijos kol kas nekomentuoja.

Tai jau trečias Rusijos sraigtasparnis, nukritęs pastarosiomis dienomis. Penktadienį buvo pranešta, kad Primorės krašte Rusijos Tolimuosiuose Rytuose sraigtasparnis leidosi avariniu būtų ir apgadino naftos perpumpavimo stotį.

Rimtesnis incidentas įvyko Kryme. Ten sudužus sraigtasparniui žuvo du lakūnai.

Nukrito dar vienas sraigtasparnis

Šeštadienį Rusijos Briansko srityje nukrito dar vienas sraigtasparnis. Antrasis orlaivis „nutūpė“ Starodubo mieste.

Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Rusijos „Telegram“ kanalu „112“.

„Briansko srityje galėjo nukristi iškart du sraigtasparniai – vienas Klincuose, antrasis Starodube“, - sakoma pranešime.

Kol kas Rusijos pareigūnai nepatvirtino šios informacijos. Bet internautai skelbia kadrus iš incidento vietos.

O kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės praneša, kad esą Briansko srityje nukrito sraigtasparnis Mi-8 ir lėktuvas Su-34. Klincuose paskelbtas planas „Perėmimas“. Ieškoma diversantų, kurie „gali būti susiję“ su atakomis prieš orlaivius.

Socialiniuose tinkluose daroma prielaida, kad rusai patys galėjo numušti sraigtasparnį, nukritusį Klincuose. „Telegram“ kanale skelbiamas vaizdo įrašas, kuriame matyti į sraigtasparnį skriejanti raketa. Manoma, kad sraigtasparnį numušė zenitinis kompleksas „Pancir“.

Nukrito ir du naikintuvai

Briansko srityje, be dviejų sraigtasparnių, tikriausiai sudužo dar du kariniai lėktuvai - naikintuvai. Tad šeštadienį šiame Rusijos regione nukrito du sraigtasparniai Mi-8, taip pat lėktuvai Su-34 ir Su-35. Žiniasklaidos duomenimis, sraigtasparniais skridę žmonės žuvo.

Pasak šaltinio, šiuo metu yra patvirtinta informacija apie dar mažiausiai vieno Rusijos lėktuvo Su-34 kritimą. Pažymima, kad pilotas žuvo.

Ukrainos karo korespondentas Andrijus Caplijenka, remdamasis Rusijos šaltiniais, taip pat praneša apie keturis sunaikintus orlaivius, iš kurių du yra lėktuvai Su-34 ir Su-35.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 12 d. laikinai okupuoto Krymo Džankojaus rajone sudužus Rusijos kariniam sraigtasparniui Mi-28 žuvo abu pilotai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)