Ukrainos sąjungininkės atsiuntė jai daug karinės technikos, įskaitant šarvuočius ir sunkiuosius kovos tankus, kad padėtų Kyjivui atremti Rusijos puolimą.

Pirmasis „Rheinmetall“ ir valstybinės įmonės „Ukroboronprom“ susitarimo etapas apima Ukrainai perduotų transporto priemonių techninę priežiūrą ir remontą. Vėliau planuojama dalį Vokietijos bendrovės įrangos bendrai gaminti Ukrainoje, pranešė „Rheinmetall“.

„Rheinmetall“ siekė užtikrinti, kad „pagalba Ukrainą pasiektų kuo greičiau ir veiksmingiau“, – sakė bendrovės generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

Įmonė nepateikė daugiau detalių, tačiau finansų dienraštis „Handelsblatt“ pranešė, kad Ukrainoje rengiamasi gaminti tankus.

Kovo mėnesį interviu A. Pappergeris teigė, kad bendrovė veda derybas dėl tankų gamyklos statybos Ukrainoje.

Abi bendrovės pasirašė pirminį susitarimą, o bendra įmonė, jei bus gautas oficialus patvirtinimas, turėtų pradėti veikti nuo liepos vidurio.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Vokietija atsisakė tradiciškai pacifistinės pozicijos ir tapo viena didžiausių Ukrainos karinių rėmėjų, tiekianti Kyjivui įvairius ginklus.

Šiais metais kancleris Olafas Scholzas, patyręs nuolatinį spaudimą, sutiko, kad Ukrainai būtų siunčiami Vokietijoje pagaminti koviniai tankai „Leopard“.

Karas Ukrainoje „Rheinmetall“ išėjo į naudą: bendrovė praėjusiais metais pasiekė rekordinių rezultatų, o kovo mėnesį prisijungė prie Frankfurto „blue-chip“ įmonių indekso DAX.

Paskelbus apie susitarimą su „Ukroboronprom“, jos akcijos Frankfurto vertybinių popierių biržoje pabrango maždaug trimis procentais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją