„Taip, mes turime konkrečių įrodymų“, – agentūrai dpa sakė aukštas CHP pareigūnas. Šaltinis pridūrė, kad partija neketina kreiptis į Rusijos ambasadorių dėl šio klausimo.

K. Kiliçdaroglu, bendras šešių partijų opozicinės koalicijos kandidatas, besivaržantis su dabartiniu prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, ketvirtadienį vakare apkaltino Rusiją kuriant „sąmokslus, deepfake turinį, įrašus“ prieš sekmadienį vyksiančius parlamento ir prezidento rinkimus.

„Jei norite, kad mūsų draugystė tęstųsi po gegužės 15 dienos, šalin rankas nuo Turkijos valstybės“, – parašė K. Kiliçdaroglu tviteryje, nenurodydamas konkretaus manipuliavimo atvejo.

Keliomis valandomis anksčiau vienas iš keturių R. T. Erdogano varžovų Muharremas Ince pareiškė, kad pasitraukia iš rinkimų, nurodydamas, kad neseniai buvo išplatintos jį kompromituojančios nuotraukos. Nuotraukų nebuvo įmanoma nepriklausomai patikrinti.

R. T. Erdoganas parodė tariamą vaizdo įrašą apie K. Kiliçdaroglu sekmadienį Stambule vykusiame mitinge. Jame buvo matyti, kaip uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) narys dainuoja CHP rinkimų kampanijos dainą ir agituoja balsuoti už K. Kiliçdaroglu.

Naujausios apklausos rodo, kad prieš svarbiausius per daugelį metų rinkimus šalyje K. Kiliçdaroglu šiek tiek lenkia R. T. Erdoganą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas penktadienį paneigė K. Kiliçdaroglu kaltinimus, pranešė naujienų agentūra „Interfax“. „Mes ne kartą sakėme ir griežtai tvirtiname, kad nesikišime į kitų šalių vidaus reikalus ir rinkimų procesus“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją