Turimais duomenimis, daug svarbesnis vaidmuo turėjo tekti naujai samdinių bendrovei pavadinimu „Redut“, kuri priskiriama buvusiam „Vagner“ žmogui Anatolijui Karazijui. Rusų karinės žvalgybos (GRU) vado pavaduotojas Vladimiras Aleksejevas esą prieš Rusijos invaziją į Ukrainą tiesiog ignoravo „Vagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną. Tuo tarpu, remiantis mobiliojo ryšio duomenimis, jis intensyviai bendravo su A. Karazijumi ir kitais svarbiais asmenimis.

V. Aleksejevas esą 2022 m. vasario 20 d., likus keturioms dienoms iki karo pradžios, atmetė J. Prigožino skambutį į savo mobilųjį telefoną. Kad jis būtų vėliau perskambinęs ar bendravęs, ryšio duomenys nerodo. Tik vasario 24 d. dienos, kai prasidėjo karas, popietę jie kalbėjosi telefonu – tačiau tik vieną minutę ir 42 sekundes. Ir po to kelias savaites kontaktų telefonu tarp V. Aleksejevo ir J. Prigožino esą nebuvo.

Mobiliojo ryšio duomenys patvirtina kelių šaltinių informaciją, kad J. Prigožinui ir jo samdinių grupuotei vaidmuo per Rusijos invaziją nebuvo numatytas. „Redut“ grupuotė tuo tarpu buvo pasamdžiusi tūkstančius vyrų, tarp jų – daug buvusių „Vagner“ narių.

„Redut“ samdiniai per pirmąsias karo savaites patyrė didžiulių nuostolių, rašo „Spiegel“. J. Prigožinas tuo metu esą savo rizika telkė pajėgas karui Ukrainoje.

Nuo 2022 m. kovo 19 dienos J. Prigožinas ir V. Aleksejevas jau reguliariai bendravo mobiliuoju telefonu. J. Prigožinas kovo 19-ąją viešai įvardijo kaip datą, kai jo samdiniai įsitraukė į karą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją