Tai penktadienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Euractiv“.

Partijos SMER-SD pirmininkas R. Ficas ne kartą pavadino Z. Čaputovą „Amerikos agente“ ir, komentuodamas jos sprendimą paskirti naują laikinąją vyriausybę, pareiškė, kad ji „skiria Soroso vyriausybę“, turėdamas omenyje amerikiečių milijardierių filantropą George'ą Sorosą.

R. Ficas atsisakė atsiprašyti už savo komentarus net ir po to, kai Z. Čaputova ir jos šeima sulaukė grasinimų mirtimi. Dabar policija tiria keturias baudžiamąsias bylas, susijusias su pavojingais grasinimais prezidentei.

„Kažkieno pavertimas taikiniu griebiantis neapykantos kupino melo Slovakijoje jau kainavo žmonių gyvybių“, – parašė Z. Čaputova socialiniuose tinkluose.

Anksčiau Z. Čaputova padavė į teismą SMER-SD pirmininko pavaduotoją Ľubošą Blahą, garsėjantį Rusijos propagandos ir sąmokslo teorijų skleidimu. Jis pavadino valstybės vadovę „išdavike“, „Amerikos agente“ ir „užsienio valstybės interesų objektu“. Pernai ji laimėjo bylą teisme.

R. Fico partija pirmauja apklausose artėjant rugsėjį numatytiems pirmalaikiams parlamento rinkimams.

Praėjusią savaitę Slovakijos prezidentė Z. Čaputova pranešė, kad šalyje bus sudaryta ekspertų vyriausybė, kuriai vadovaus Ľudovitas Ódoras. Iki šiol jis ėjo Nacionalinio banko valdytojo pavaduotojo pareigas.

Šis sprendimas buvo priimtas premjerui Eduardui Hegeriui paprašius atleisti jį iš pareigų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją