„Nuo gegužės 15 d. ambasadorius Li Hui, specialusis Kinijos vyriausybės atstovas Eurazijos reikalams, lankysis Ukrainoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje bei Rusijoje ir kalbėsis su visais atstovais dėl politinio Ukrainos krizės sprendimo“, – per įprastą spaudos konferenciją pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas.

Li Hui kelionė rodo Kinijos „įsipareigojimą skatinti taiką ir derybas“, teigė Wang Wenbinas. „Tai rodo, kad Kinija tvirtai pasisako už taiką, – sakė jis. – Kinija pasirengusi ir toliau atlikti konstruktyvų vaidmenį siekdama didesnio tarptautinio sutarimo dėl paliaubų, karo nutraukimo, taikos derybų pradžios, kad būtų išvengta padėties paaštrėjimo“.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas praėjusį mėnesį telefonu kalbėjosi su Ukrainos valstybės vadovu Volodymyru Zelenskiu. Tuomet Pekinas paskelbė, kad Li Hui, 2009–2019 m. buvęs Kinijos ambasadorius Rusijoje, vadovaus į Ukrainą vyksiančiai delegacijai. Tačiau tai, kad Li Hui pasirinktas specialiuoju pasiuntiniu, sukėlė nuostabą. Prieš jam išvykstant iš Maskvos prezidentas Vladimiras Putinas apdovanojo jį „Draugystės ordino“ medaliu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją