Svarbiausias uždavinys - apsaugoti Donbaso žmones, trečiadienio vakarą interviu Bosnijos televizijai ATV sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. „Iš dalies mums pavyko įvykdyti šią užduotį, bet iš dalies dar esame toli nuo tikslo“, – sakė D. Peskovas.

Rusija ne kartą tvirtino, kad karo tikslas yra apsaugoti Donbaso srities gyventojus, tuo teisina pernai vasarį pradėtą invaziją.

Tai, kad pastaraisiais mėnesiais Rusija nepasiekė jokių apčiuopiamų laimėjimų, D. Peskovas aiškino teigdamas, kad Rusijos kariuomenė apskritai nekariauja. „Karas yra visai kas kita, tai reiškia visišką infrastruktūros, miestų sunaikinimą. Mes to nedarome“, – sakė D. Peskovas.

Jo teiginiai neatitinka tikrovės, nes Rusijos pajėgos raketomis ir bepiločiais orlaiviais nuolat bombarduoja Ukrainos miestus ir infrastruktūros objektus, ypač elektros tinklą, griauna miestus ir žudo tūkstančius ukrainiečių.

D. Peskovo pasisakymas priminė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą praėjusį rudenį, kai jis sakė, kad Rusija dar nė nepradėjo kariauti. Tuo metu šis jo pasisakymas buvo laikomas grasinimu išplėsti karą, bet nuo to laiko Rusijai nepavyko pasiekti jokių didesnių laimėjimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)