Pasak pareigūno, pastarąjį kartą buvo susitarta pratęsti susitarimą būtent tokiam laikotarpiui. „Manau, kad galime pasiekti rezultatų ir pratęsti (susitarimą) dar bent dviem mėnesiais. Manau, kad mums pavyks tai realizuoti“, – žurnalistams Antalijos oro uoste tvirtino ministras.

Turkijos diplomatijos vadovas teigė Maskvoje susitikęs su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir su juo aptaręs Ukrainos klausimą, taip pat grūdų eksporto iš šios šalies susitarimą.

Kovą Rusija pareiškė sutinkanti pratęsti susitarimą ne įprastomis 120, o 60 dienų. Šalis kartu iškėlė virtinę sąlygų tolesniam susitarimo pratęsimui ir nurodė, kad esą yra būtina pakartotinai prijungti Rusijos banką „Rosselchozbank“ prie SWIFT sistemos, atkurti prieigą prie žemės ūkio įrangos ir detalių tiekimo bei aptarnavimo paslaugų, atšaukti ribojimus, susijusius su draudimu ir prieiga prie uostų, taip pat atšaukti sankcijas bendrovėms, dalyvaujančioms gaminant ir gabenant maisto produktus ir trąšas.

Vadinamoji Juodosios jūros grūdų iniciatyva buvo pristatyta 2022 m. liepą. Dėl jos buvo susiderėta tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms (JT) ir Turkijai. Šis susitarimas padėjo nutraukti pernai kelis mėnesius Rusijos vykdytą Ukrainos grūdų eksporto blokadą. Kovą iniciatyva buvo pratęsta iki gegužės 18 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją