Laikraštis citavo šaltinį vyriausybėje, sakiusį, kad šis sprendimas greičiausiai bus priimtas per kelias savaites, po dviejų mėnesių parengiamojo teisinio darbo. Paskelbus draudimą, prisijungimas prie „Vagner“, grupuotės rėmimas, viešas logotipo rodymas ir dalyvavimas jos susirinkimuose taptų baudžiamuoju nusikaltimu.

Be kitų draudžiamų organizacijų, vyriausybės sąraše yra „Islamo valstybė“, „Al Qaeda“ ir neonacių grupuotė „National Action“.

Leiboristai pareikalavo, kad ministrai oficialiai paskelbtų „Vagner“ teroristine dėl jos vykdomų „pasibaisėtinų žiaurumų“. Kremliui artimu laikomo ir verslininku prisistatančio Jevgenijaus Prigožino vadovaujama grupė, sudaryta iš samdinių ir užverbuotų nuteistųjų, Rytų Ukrainoje kariauja išvien su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis, aktyviai dalyvauja kovose dėl Bachmuto, mūšis dėl šio miesto laikomas ilgiausiu ir kruviniausiu.

Vašingtonui paskelbus „Vagner“ tarptautine nusikalstama organizacija, leiboristai vasarį pareiškė, kad Didžiosios Britanijos ministrai turėtų pasekti JAV pavyzdžiu. Jų pareiškime buvo sakoma, kad „Vagner“ atsakinga už pasibaisėtinus žiaurumus Ukrainoje ir visame pasaulyje, niekam Jungtinėje Karalystėje neturėtų būti leista priklausyti grupei „Vagner“, ją remti ar reklamuoti.

Reikalavimą uždrausti „Vagner“ paskatino pranešimas, kad vyriausybės departamentas padėjo grupuotės vadovui milijonieriui J. Prigožinui apeiti britų sankcijas ir 2021 m. paduoti į teismą britų žurnalistą. Šalies finansų ministerija ėmėsi vidinės procedūrų peržiūros, kai buvo pranešta, kad buvo išduotos licencijos, leidusios advokatams padėti J. Prigožinui imtis teisinių veiksmų prieš „Bellingcat“ žurnalistą Didžiojoje Britanijoje, nors Rusijos oligarchui buvo taikomos sankcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją