Pareigūnė savo pastabas išsakė prieš antradienį numatomą J. Bideno susitikimą su Atstovų rūmų pirmininku respublikonu Kevinu McCarthy, respublikonų lyderiu Senate Mitchu McConnelliu ir aukščiausio rango Demokratų partijos atstovais Kongrese. Pokalbiai vyks Baltuosiuose Rūmuose. Respublikonai savo ruožtu siekia, kad skolos limitas būtų keliamas tik užtikrinus, jog kartu būtų imtasi drastiško išlaidų mažinimo – J. Bidenas su tuo nesutinka, o tai kursto nuogąstavimus, kad JAV gali nebebūti pajėgios vykdyti savo skolinius įsipareigojimus.

„Akivaizdu, kad tarp prezidento ir respublikonų pozicijų esama labai didelio atotrūkio“, – pirmadienį teigė J. Yellen. Nors pareigūnė pripažino, kad būtina diskutuoti ir pasiekti kompromisą fiskalinės politikos ir išlaidų klausimu, iždo sekretorė pridūrė, kad J. Bidenas neturi noro tai daryti „įrėmus ginklą į Amerikos žmonių ir Amerikos ekonomikos galvas“.

„Labai svarbu, kad Kongresas pakeltų skolos limitą, jog neatsidurtume pozicijoje, kurioje negalėtume padengti savo sąskaitų“, – pabrėžė J. Yellen ir kartu nurodė, kad tai gali lemti „finansinį chaosą“. Paklausta apie galimus prioritetus pristigus lėšų visiems įsipareigojimams vykdyti, iždo sekretorė tvirtino mananti, kad „gerų pasirinkimų nėra“. „Kiekvienas pasirinkimas yra blogas pasirinkimas“, – sakė ji.

JAV skolos limitas šiuo metu siekia 31,4 trln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją