Tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Priešas smogė Ukrainos teritorijai jūroje ir ore bazuojamomis sparnuotosiomis raketomis. Gegužės 8 d. apie 22 val. priešas iš nešėjų Juodojoje jūroje paleido aštuonias sparnuotąsias raketas „Kalibr“, kurios buvo nutaikytos į rytinius šalies regionus. Visas aštuonias sunaikino Rytų oro gynybos pajėgos ir priemonės“, – pažymėjo jis.

Jau gegužės 9 d. apie 4 val., pasak V. Zalužno, rusai iš strateginės aviacijos lėktuvų – keturių Tu-95 MS (Kaspijos rajonas) - paleido 17 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555.

„Centro oro gynybos pajėgos ir priemonės sunaikino 14 sparnuotųjų raketų, dar viena buvo numušta Pietų oro pajėgų vadovybės atsakomybės zonoje. Iš viso buvo sunaikinta 15 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555“, - pridūrė jis.

Pasak V. Zalužno, iš viso per dvi Ukrainos apšaudymo bangas naktį į gegužės 9-ąją okupantai rusai paleido 25 sparnuotąsias raketas „Kalibr“ ir Ch-101/Ch-555. 23 iš jų sunaikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos pajėgos, bendradarbiaudamos su Ukrainos gynybos pajėgų daliniais.

Anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas pranešė, kad pastarąją parą gynybos pajėgų aviacija smogė 16 smūgių priešo personalo ir karinės technikos telkiniams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją