Per pastarąsias tris dienas maždaug 30-čiai tūkst. žmonių buvo nurodyta palikti savo namus, nes visoje provincijoje kilo daugiau kaip 100 gaisrų, įskaitant 29 šiuo metu nekontroliuojamus.

Federaliniai kovos su stichinėmis nelaimėmis pareigūnai ir kariuomenė buvo parengtyje, o Albertos premjerė Danielle Smith turėjo telefonu kalbėtis su ministru pirmininku Justinu Trudeau ir oficialiai paprašyti pagalbos.

Ugniagesiai pirmiausia stengėsi gesinti liepsnas netoli namų ir verslo įmonių. Daugelis kelių netoli provincijos sostinės Edmontono buvo užblokuoti, o laikinos prieglaudos priiminėjo evakuotus žmones.

Naftos bendrovės, įskaitant „Vermilion Energy“ ir „Crescent Point Energy“, paskelbė laikinai stabdančios veiklą ir sumažinusios gavybą daugiau kaip 125 tūkstančiais barelių naftos per dieną.

Daugelis gyventojų ir naftos pramonės darbuotojų į saugias vietas išvyko kemperiais ar nameliais ant ratų ir įsikūrė tuščiose automobilių stovėjimo aikštelėse, kai kas apsistojo pas draugus ar giminaičius.

Albertos premjerė šeštadienį paskelbė nepaprastąją padėtį, pavadinusi gaisrų sukeltą situaciją „beprecedente“. Provincijoje – viename didžiausių pasaulyje naftos gavybos regionų – „buvo karštas ir sausas pavasaris... užtenka vos kelių kibirkščių, kad įsipliekstų išties bauginantys gaisrai“, sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją