Tai pirmadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Didžiosios Britanijos žvalgyba.

Verbuotojai lankosi mečetėse ir imigracijos tarnybose. Pareigūnai, kalbantys tadžikų ir uzbekų kalbomis, nuolat mėgina verbuoti migrantus.

„Verbuotojai siūlo 2390 dolerių premiją už registraciją ir darbo užmokestį iki 4160 dolerių per mėnesį. Migrantams taip pat žadama greičiau suteikti Rusijos pilietybę. Naujasis jos gavimo terminas – nuo ​​šešių mėnesių iki vienų metų, o ne penkeri metai, kaip dabar“, - sakoma pranešime.

Didelis darbo užmokestis ir priemokos skatina kai kuriuos darbo migrantus stoti į tarnybą. Šie naujokai greičiausiai bus siunčiami į frontą Ukrainoje, kur aukų skaičius yra labai didelis.

Pranešime pažymima, kad migrantų verbavimas yra dalis Rusijos gynybos ministerijos pastangų pasiekti savo tikslą – užverbuoti 400 tūkst. savanorių dalyvauti karo veiksmuose Ukrainoje.

„Rusijos valdžia beveik neabejotinai mėgina kuo ilgiau atidėti bet kokią naują atvirą privalomą mobilizaciją, kad sumažintų vidinius nesutarimus“, – konstatuoja britų žvalgyba.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Ukrainos gynybos pajėgos nuo plataus masto karo pradžios jau sunaikino apie 194 970 okupantų rusų, iš jų 540 per pastarąją parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją