„Visas senasis blogis, kurį sugrąžino šiuolaikinė Rusija, bus nugalėtas lygiai taip pat, kaip buvo nugalėtas nacizmas“, – vaizdo įraše sakė V. Zelenskis. Jis pridūrė: „Kaip tada kartu sunaikinome blogį, taip ir dabar kartu naikiname tokį patį blogį.“

Jo kreipimasis paskelbtas minint nacistinės Vokietijos pasidavimo sąjungininkių pajėgoms 1945 m. gegužės 8 d. metines, viena diena anksčiau, kai Sovietų Sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare dieną mini Maskva.

V. Zelenskis sakė pateikęs parlamentui įstatymo projektą Ukrainoje oficialiai minėti Antrojo pasaulinio karo pabaigą gegužės 8 d., o gegužės 9-ąją švęsti Europos dieną, taip siekiama dar labiau atsiriboti nuo Maskvos.

V. Zelenskis sakė, kad Kremlius atsakingas už „agresiją ir aneksiją, okupaciją ir deportacijas“, taip pat už „masines žudynes ir kankinimus“. „Atsakas į visa tai bus mūsų pergalė – Ukrainos ir laisvojo pasaulio pergalė“, – sakė jis.

Prezidento kreipimasis paskelbtas po kelių valandų, kai Ukrainos pajėgos pranešė numušusios 35 Rusijos paleistus bepiločius orlaivius, per šį puolimą Kyjive buvo sužeisti penki žmonės. Pietinio Odesos regiono pareigūnai pranešė apie raketos smūgį į sandėlį ir tris sužeistus žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją