Prezidentė sakė, kad ministrai jau parinkti, tačiau jie bus paskiri tik po gegužės 15 d., nes ji pirmiausiai norinti informuoti parlamentines partijas. Iki tol darbą tęs laikinasis premjeras Eduardas Hegeris.

E. Hegeris sekmadienį paskelbė kreipęsis dėl savo vadovaujamos laikinosios vyriausybės atsistatydinimo. Praėjusių metų gruodį E. Hegerio vedama koalicinė vyriausybė, kurią sudarė keturios partijos, neatlaikė balsavimo dėl nepasitikėjimo ir buvo nuversta. Nuo tada E. Hegeris vadovavo laikinajai vyriausybei, kuriai buvo pavesta valdyti šalį iki naujų rinkimų rugsėjo 30 d.

Naujajai vyriausybei priklausys ekspertai, kurie neketina kandidatuoti būsimuose rinkimuose, sakė prezidentė. Taip norima užtikrinti, kad niekas laikinų pareigų vyriausybėje neišnaudos rinkimų kampanijos tikslams.

E. Hegeris savo atsistatydinimo priežastimi nurodė tai, kad prezidentė nepritarė nė vienam jo pasiūlymui, kaip jis galėtų toliau vadovauti vyriausybei dabartinėje politinėje krizėje po kelių ministrų atsistatydinimo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją